Nu tändas tusen juleljus

Nu tändas tusen juleljus. Julen är här trots att få saker är som det brukar. Håll i, håll ut, håll avstånd är uttrycken som skallar över i stort sett hela jorden. Men julen den träder ändå in. Tar plats och brer ut sig.

Jag försöker fokusera på allt ljust och positivt i mitt liv. Mina familjemedlemmar är friska och vi försöker göra det mysigt här hemma. Tänder ljus titt som tätt, lagar extra god mat. Jag ser till att sjunga minst en timme varje dag därför att då mår jag väldigt mycket bättre än om jag inte gör det.

Efter en höst fullspäckad med jobb har december varit lugnare än vanligt på grund av pandemin. De allra flesta av mina uppdrag har varit inställda och jag har tillbringat nästan all min tid hemmavid. Sysselsätter mig med lite olika projekt och idéer som fått forma sig i lugn takt. Jag försöker blicka framåt mot 2021 och planera trots att det är omöjligt att veta hur det egentligen blir.

Frostigt landskap i solnedgång

Nu tändas tusen juleljus

För ett gäng år sedan arrangerade jag Emmy Köhlers Nu tändas tusen juleljus. Jag komponerade en alternativ melodi och gav den stämmor som ger en smula folkmusik-sväng. Det har blivit en tradition för mig att sjunga den tillsammans med min kör när årets julgran tänds upp på Stora Torget i Gnesta. Men tyvärr tystnade den traditionen i år.

Häromdagen sjöng jag in arrangemanget själv. Brottades med tårar som trillade för jag kände mig ensam i min sång. Överstämman fick jag ta om och om igen eftersom min röst brast hela tiden på de höga tonerna. Jag saknar så ofantligt mycket att sjunga med andra röster.

Klicka på filmen nedan så sjunger jag för dig! Och varmt välkommen att prenumerera på min YouTube-kanal om du inte redan gör det. Du hittar den här >>

Nästa år önskar jag innerligt att vi ses. På konserter, vid sång- och kulningskurser, vid körrepetitioner, i folkmusikvimmlet… Hoppas, hoppas, hoppas. Jag håller alla mina tummar och tår hårt!

Förhoppningsvis kommer jag göra en livestremad konsert tillsammans med mina sångsystrar i Irmelin från Boda i Dalarna den 7 januari 2021 kl. 19.00. Mer info om konserten finns här >>

God Jul och Gott Nytt År från mig till dig.❤️

Dela detta:

Lämna en kommentar

  −  1  =  2