Vad jag gör

Varsågod! Här kommer jag paketerad i små nötskal. Önskar du ytterligare information om något specifikt berättar jag gärna mer. Jag ser fram emot att höra av dig!

En finstämd solokonsert med mina egna sånger eller a capella i världsklass med vokaltrion Irmelin? Jag har många strängar på min lyra och har ofta spännande samarbeten på gång.

Folksång med mig är kul, kreativt och passar i många olika sammanhang. Det blir musik snabbt. Kulning är magiskt för kropp och själ när man väl får in tekniken. Jag kan lära dig den!

Jag vill inte undanhålla min historia, det känns som att stjäla från dig som behöver den! Jag pratar om sång, musik och mellanrum. Att leva utan sköldkörtel och att komma tillbaka efter en stämbandsförlamning.

Konserter

Solokonsert: Mina egna sånger blandat med traditionell folkmusik. Jag sjunger, spelar autoharpa och liveloopar mig själv.

Solo-kulning: Jag tar uppdrag där magisk kulning önskas; vid större tillställningar, prisutdelningar, galor etc. men även vid vigsel, dop och andra tillfällen.

Irmelin: Sedan 1999 sjunger jag med den ständigt aktuella vokaltrion Irmelin. Folkmusik och nya kompositioner i världsklass som inte ber om ursäkt för något.

Samarbeten: Kontinuerligt samarbetar jag med en rad olika musiker bl a multiinstrumentalisten Simon Stålspets.

Jag genomför projekt med körer/sångensembler där jag delar med mig av min repertoar och sedan formar en konsert vid projektavslut.

Aktuella konserter >>

Kurser

Mina expertisområden är folksång och kulning. Kulning är en röstteknik som är stark, högljudd och riktad, sprungen ur den svenska fäbod-traditionen.

På fäboden använde man sina röster för att hålla ordning på djuren, lockade och ropade. Man meddelade sig människor emellan, kunde göra sig hörd milsvida omkring med sin röst om t ex. en ko saknades eller om vargen lurade. Ett oerhört effektivt kommunikationssystem alltså!

Kulning är magisk för kropp och själ när man får in tekniken som alla kan lära sig – kan du prata kan du lära dig kulning! Jag ger också kurser i folksång med inrikting flerstämmig sång på gehör. Passar såväl mindre ensembler som större körer och är mycket utvecklande för intonation och gruppdynamik. Kontakta mig för att diskutera upplägg – det finns många sätt att göra det på!

Aktuella kurser >>

Blogg

Jag har alltid tyckt om att formulera mig och sätta mina tankar på pränt. I slutet av 2017 insjuknade jag för andra gången i mitt liv i giftstruma – Graves sjukdom – en form av hypertyreos som gör att sköldkörteln producerar för mycket hormon.

När jag 2018 fick min sköldkörtel bortopererad drabbades jag av stämbandsförlamning. Hela mitt 2018 försvann i en dimma av sjukdom och rädsla inför att aldrig mer kunna sjunga. Men jag lyckades ta mig igenom det svåra.

Min drivkraft i mitt bloggande är att jag vill ge något tillbaka. 2018 var ett tungt år för mig men jag känner mig starkare mentalt nu än innan jag blev sjuk. Jag vill inte undanhålla min historia – det känns som att stjäla från dig som behöver den!

Kan mina insikter få mig att må bra känns det som att jag kan hjälpa och inspirera andra. Precis som jag hämtade inspiration från olika livsöden när jag behövde ta mig uppåt och ut igen. Min blogg handlar om mitt frilansliv som sångerska och jag bjussar också frikostigt med mig av tips och råd kring rösten – tal, sång och kulning.

Intresserad av kulning och/eller folksång?

Jag ger kurser och workshops för olika typer av grupper och sammanhang. Kontakta gärna mig så berättar jag mer!