Om mig

Bakgrund och utbildning

Jag är en mångfacetterad dalkulla uppväxt i Rättvik. Sedan 19 år tillbaka har jag mina bopålar nedslagna i myllan på den sörmländska landsbygden strax utanför Gnesta, där jag bor med min familj.

Började sjunga innan jag kunde prata och har aldrig slutat. Inom mig sjunger jag mest hela tiden. Jag sjunger själv och jag sjunger med andra. Har stått på scen sen tidiga tonåren och haft sång och musik som yrke i över 25 år. Jag är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan/Institutionen för folkmusik i Stockholm.

Studerade musikerutbildningen 1998-2002 och pedagogisk påbyggnad 2002-2004, båda programmen med sång som huvudinstrument.

Utbildad lärare i Holiyoga Röst Level 1 enligt Ulrica Liavor.

Karin Ericsson Back
körsång

Kompetens och uppdrag

Folkmusiken är min kärna. Rösten är mitt huvudinstrument och jag har folksång och kulning som expertisområden. Jag spelar fiol, autoharpa och piano. Jag är uppväxt med traditionsmusik och har en rik repertoar. Sedan mitten av 1990-talet har jag turnerat i Skandinavien, Europa, Asien och USA.

Är återkommande anlitad som kulningssolist vid större tillställningar i t ex. Stadshuset Blå Hallen. Jag komponerar och arrangerar musik för mig själv som soloartist, för min vokaltrio Irmelin och i samarbeten med andra musiker. Under 2020-2021 arbetade jag med musik- och ljudproduktion för filmen The Northman.

Har arbetat som teatermusiker och spelat barnföreställningar. Jag har projektlett och dirigerat olika körer och driver sedan 16 år en alla kan sjunga-kör i Gnesta.

Har varit projektledare för flera musik- och teateruppsättningar, sång-coachat ensembler i olika föreställningar, undervisat i folksång vid flera högskolor i Sverige och internationellt.