Ett grönt fredagstips

karin ericsson back

Fredag igen och självfallet kommer det ett fredagstips! Trots att jag har en sjukling här hemma hos mig så har veckan rivits av i en rasande fart. Jag har, peppar peppar, lyckats hålla mig frisk från förkylning och hosta i över ett år nu. Vilket är en lång period för att vara mig. Tänker att en anledning till mitt uppbyggda immunförsvar är maten jag äter och såklart att jag inte rört mig så mycket ute bland folk senaste året. Men barnen gör ju det, kommer hem och trynar på mig och sprider både det ena och det andra. Men det biter liksom inte tag. Lite småsnuvig har jag varit men inte ont i halsen eller annat jobbigt.

Så, vad äter jag då? Jo, det är mycket enkelt. En av de grödor jag använder som grund i min kost är grönkål. Varje dag, i någon form, äter jag dessa fantastiska blad. Idag fick de gå i en panna med lite kokosolja och samsas på tallriken med kyckling och små bitar mozzarella. Perfekt lunch!

grönkål

Jag har hög värme i pannan, i med lite kokosolja, vänd snabbt runt, salta lite och ta-da, färdigt att inmundigas. Så gott, flott och enkelt!

Vill du levla upp grönkålen ytterligare – prova detta recept, du kommer inte ångra dig, jag lovar. Jag gjorde salladen för första gången i julas och alla som smakade baxnade och ville ha receptet. Sånt gillar jag! Och vänta inte till nästa jul utan kör på bara, smakerna passar närsomhelst. Grönkålen har en lång säsong eftersom den kan skördas även under vintern vid kyla och snö.

Ha en fin helg, med eller utan grönkål, tjing!

Dela detta:

Lämna en kommentar

5  +  3  =