Bjussa mera!

våren hand

Jag bjussar dig på våren idag, varsågod!

Jisses vad jag n j u t e r av våren som råder hos mig. Kanske kommer det ett bakslag med snöglopp, på-nollan-väder och värsta sortens slaskväder men det struntar jag i. Nu tar vi ut glädjen i förskott hörrni! Det har jag lärt mig att göra. Hitta en plats utomhus med sol i lä och njut en kopp kaffe eller te. M-m-m.

Min förra vår var tyvärr inte lika njutningsfull, jag orkade inte ta in ljuset och allt det härliga som kommer med vårens inträde. Jag hängde rätt ofta tidiga mornar på Gnesta vårdcentral. Lämnade olika typer av prover då jag svajade rätt rejält i mitt mående. Fastande skulle jag såklart vara, frukosten fick vänta. Med spår av kuddavtryck i ansiktet drog jag på mig första bästa klädesplagg som fanns närmast sängen. Sov-ruffsiga håret åkte upp i en knut och så snabbt ut till bilen och in till Gnesta och vårdcentralen.

En av dessa dagar, när livet kändes åt det tyngre hållet, begav jag mig till ICA efter avklarad provtagning. Handla det viktigaste, snabbt in, snabbt ut. Vid kassan hörde jag en röst: ”Ursäkta mig”. Åh nej, hann jag tänka, nån vill prata med mig, jag orkar inte. En okänd, yngre kvinna berättar glatt för mig att hon totalt köper min stil. Mina kläder, mina skor, mitt hår – jag rockar helt enkelt. Tror och hoppas att jag i mitt förvånade tillstånd lyckades få ur mig ett tack. När jag gick ut till bilen kände jag mig hundra gånger mer levande än när jag gick in på ICA. Den där korta, blixtsnabba kommentaren gjorde min dag. Jag har tänkt på tillfället många, många gånger sedan dess.

Alltså, det är så häftigt hur en sån liten grej, okända människor emellan, kan bli så betydelsefull! Jag blir alldeles rörd när jag tänker på det. Det här med att vara bjussig är så viktigt och det vore så härligt befriande om det fick ta större del i våra liv. Det är så lätt! Gratis åt båda håll! Bjussa mera, helt enkelt! Jag försöker göra det så ofta jag kan. Har det lite som en sport att – till okända människor- lämna en beundrande komplimang. Det som är en liten gest från mig kan bli något stort hos en annan.
Nu går jag ut i våren!

våren

Dela detta:

Lämna en kommentar

  +  74  =  81