En rimlig vecka

En grej jag har ägnat mig åt under mitt utan-jobb-år är att hitta ett smart och effektivt sätt att strukturera upp mitt arbete på. Som frilans har jag ständigt flera projekt att styra upp och det har tidigare varit mer regel än undantag att mina veckor blir överbokade av jobb. Det här är inte exklusivt gällande för oss frilansande varelser – det är ett samhällsproblem i stort. Och de flesta tycker att det är roligare att säga ja än nej.
Hur få tiden att räcka till det man vill och behöver?

Min nya mall för att planera in mina arbetsuppdrag har fått rubliken ”En rimlig vecka”. I korthet går det ut på att en obokad vecka inte har någon färg alls i min jobbkalender. Bokar jag in något blir veckan gul. Allteftersom veckan fylls på ställer jag mig frågan om det är rimligt att boka på mer. Jag lägger in tid för återhämtning och även inhämtning – alltså att jag ser till att ha utrymme för vila INNAN jag ska prestera och leverera, inte bara efteråt. När en vecka känns fylld markerar jag den grön och grönmarkerade veckor är fullbokade veckor. Då ska där inte bokas in fler uppdrag.

Ska bli spännande att se hur denna idé fungerar i praktiken. När jag tittar tillbaka i min kalender för tidigare år ser jag att många veckor är HELT SJUKT orimliga. Jag fattar inte hur jag pallade med. Eller det gjorde jag ju inte heller – jag blev sjuk. Inte bara en gång, utan två. Mer om det imorgon.

Jag kommer jag ä n t l i g e n återförenas med mina kollegor i Irmelin senare i veckan! Maria Misgeld och jag träffades i höstas över en kopp kaffe men Eva Rune har jag inte träffat på över ett år. Jisses! Men vi har självklart snickisnackat i telefon.
På fredag är målet fixa nya pressbilder i Stockholm och det är Patrik Bonnet som fotograferar – han har även fotat bilden ovan, från en konsert i Sofia kyrka, Stockholm.

—> NYHET! Jag får titt som tätt förfrågningar om jag ger några kulningskurser – och ja, nu har jag äntligen ett gäng tillfällen på gång! Inga förkunskaper krävs, bara lust till att ropa, locka, kula och använda rösten.

4 maj håller jag i en workshop i Stockholm på Kulturama

18 maj håller jag i en kursdag kl. 11-16 vid Sigridslund Café & Handelsbod, Årdala, Sparreholm, Sörmland, anmäl dig här >>

3-4 juli håller jag en 2-dagarskurs i Boda, Rättvik, Dalarna,
info och anmälan här >>

kulning
Foto: Anita Hedlund

 

Bilden ovan från kulningskurs vid Hornstämman i Dunker, Flen, för några år sedan. En typisk kulningspose för mig 😉
Hoppas vi ses vid något kurstillfälle, alla som kan låta kan lära sig kula!

Dela detta:

Lämna en kommentar

68  −    =  66